Consumptie appelpartjes neemt toe
De schil van een appel bevat veel gezonde eigenschappen: het bevat ursolinezuur, wat belangrijk is voor het beheersen van het lichaamsgewicht. Er is een groeiende trend merkbaar van de aankoop van kant-en-klare, gesneden en verpakte appelen, die de rol van tussendoortje op zich nemen.
Virginia Cascella (salesmanager PND) vertelt over de voordelen van het eten van appelen met schil. Ze is expert op het gebied van convenience fruit en verkoopmanager bij het Italiaanse PND, Fruit Processing Machinery, dat is gespecialiseerd in fruitverwerkingsmachines.
Het lijkt er op dat de toegang tot gezond voedsel en de consumptie ervan de vraag heeft doen toenemen. “De appelpartjes hebben altijd al deel uitgemaakt van fruitsalades met meloen, ananas en kiwi, die ook tot het convenience assortiment behoren. De belangrijkste bestemming van voorgesneden en verpakte appelen zijn scholen, bedrijfskantines, supermarkten en de horeca, en dan heb ik het over de fastfoodrestaurants”, zegt Cascella.
“In het kader hiervan heeft PND een nieuwe automatische lijn opgezet die speciaal is ontworpen voor het snijden van appelen. Het gaat om Model CB8 die de appelen ontkernt en snijdt. De lijn bestaat uit een verzamelbak, gevolgd door een automatische sorteerder en een systeem dat de appelen naar het snijstation transporteert. In de laatste fase worden de kern van de appelen verwijderd en vervolgens worden ze in partjes gesneden.”
Met de nieuwe machine is het mogelijk om tot 20 partjes in één keer te snijden. Het proces is volledig geautomatiseerd en er komt alleen een medewerker aan te pas als de appelen in de verzamelbak worden geplaatst. Daarna worden ze direct gesneden en ondergaan een behandeling om verkleuring te voorkomen.
Meer lezen? Kijk op: https://www.agf.nl/article/9263627/consumptie-appelschijfjes-neemt-toe//